måndag 21 mars 2016

Bokrecension: Survivor's Quest (Legends)


Timothy Zahn levererar igen i och med denna mer eller mindre fristående roman. Som i Zahns övriga Star Wars-romaner så finns det givetvis röda trådar och återkopplingar mellan dem. I Surivor's Quest får vi veta mer om projektet Outbound Flight och dess kopplingar till Palpatine, klonen Joruus C'Baoth förlaga, jedin med nästan samma namn (men ett "u" kort), och Grand Admiral Thrawns art chiss. Romanen var Zahns första på DelRey sedan tidigare licensinnehavarna Bantam tappat Star Wars, och den utspelas 22 år efter A New Hope.

I centrum för händelserna står Luke Skywalker tillsammans med Mara Jade, vilka nu är äkta makar. De beger sig till planeten Nirauan i galaxens yttre territorier, då man har hittat resterna efter Outbound Flight, ett projekt som sattes igång för mer än femtio år sedan med upp drag att resa bortom galaxen. Outbound Flight hördes aldrig av mer, och ingen vet vilka hemligheter som döljer sig i det väldiga rymdskeppet.

Som vanligt är Zahns space opera ett slags rymdens Clive Cussler. Det är medryckande, spännande och lätt att ta till sig. Zahn har dessutom ett behagligt språk. Handlingen är det inget fel på och för den som läst Zahns övriga produktion, finns här en lång rad igenkänningfaktorer som återkommande biroller. När det gäller Star Warsromaner tillhör Zahns böcker det absoluta toppskiktet, varför denna bok varmt kan rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar