måndag 21 mars 2016

Spelrecension: Carcassonne Star Wars EditionDet omåttligt populära och trevliga brickläggarspelet Carcassonne har fått ett antal avknoppningar genom åren, med lite varierande resultat, och nu har turen kommit till en licensprodukt på Star Wars-tema. Brickorna är rymdbitar och på dessa finns delar av den klassiska terrängen från grundspelet i ny tappning. Istället för vägar är det rymdleder, istället för kyrkor är det planeter och istället för slätter är det öppen rymd. Rymden får du dock inga poäng för i Star Wars Carcassonne, det finns alltså ingen motsvarighet till bönder.

Men det inte är Star Wars utan krig, så naturligtvis kan du slåss med dina meeples och jaga bort motståndarna från attraktiva områden. Själva stridsfunktionen är enkel och innebär att du och motståndaren slår tärning och eventuellt lägger till bonusar man kan få beroende på vilka symboler som finns på brickorna.

Det är ett trevligt spel, och även om brickorna är rätt fula (jag tänker på hyperrymdslederna) så är det riktigt kul. Motiverar detta spel till ett köp om du redan har grundspelet? Ja, det låter jag vara osagt, men för en Star Warsnörd som mig så var det ett givet köp. Jag hade förvisso hellre sett att spelet tilldrog sig på exempelvis Tatooine och att man skrotade rymdtemat. Men detta fungerar också helt klart.

Betyg: 4 av 5 Spelgalningar

Köp spelet hos Collector's Point.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar