söndag 10 januari 2016

Spelrecension: Tassar & morrhårTassar & morrhår är ett rollspel av Nils-Erik Lindström. Rollspelet riktar sig till barn (och vuxna) och utspelar sig i en fabelvärld. Spelarna ska spela smådjur, som till exempel möss (tassar och morrhår...) i en värld fylld av väldiga och farliga bestar (människor, hundar, katter, råttor osv). Reglerna är enkla och lätta att lära sig. Med i boken följer också introduktionsäventyret "Ur askan i elden", så att man som spelare och spelledare lättare kan komma igång. Det enda som behövs utöver boken är sexsidiga tärningar, pennor och papper. Sedan är det bara att spela!

Tassar & Morrhår är ett trevligt och sympatiskt spel med snygga och stämningsfyllda illustrationer som för tankarna till Mouseguard och Bone, ett riktigt gott betyg. De enkla reglerna går fort att lära sig, ett stort plus. Det enda att anmärka på är kanske layouten som är väl enkel, och varför indrag på första stycket efter rubriker (men inte sedan)?

Sammantaget är dock Tassar & Morrhår ett spel att varmt rekommendera, i synnerhet till föräldrar och barn som vill spela tillsammans.

På hemsidan http://tassarochmorrhar.se/ finns det en del material att titta närmre på.
Om du gillar detta, kika även på: HeroKids (på engelska) och Sagospelet Äventyr (några av Spelgalningarna ligger bakom det senare).

Betyg: Fyra spelgalningar av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar